Masters rolstoeltennis: Joachim Gérard neemt deel aan het mannen enkelspel

Gepost op 28 Oct. 2022

Voor de selectie van de Masters stond Joachim Gérard als eerste reservespeler aangeduid, op basis van zijn 9e plaats op de wereldranglijst. Uiteindelijk zal hij toch kunnen aantreden voor het enkelspel, wegens het afmelden van één van de spelers. Voor de Belgische speler is het een mooie manier om het uitdagend seizoen 2022 af te sluiten.

Joachim Gérard had na zijn terugkeer op de Australian Open 2022 meer tijd nodig om zijn ritme te vinden dat hij kwijt was, wegens de vele maanden out te zijn na zijn hartstilstand. Desondanks heeft de tennisser van de Ligue Handisport Francophone sinds het voorjaar enkele veelbelovende prestaties geleverd op het circuit. Zo won hij meerdere titels in het enkel- en dubbelspel.

Hoewel hij het toernooi al vier keer op zijn naam schreef, is deze editie van de Masters 2022 vooral een grote beloning voor al het werk dat hij samen met zijn team heeft verricht om zijn beste niveau terug te vinden. De Masters brengt namelijk de 8 beste spelers/paren in elke categorie samen. Zij strijden om de prestigieuze trofee in een poulewedstrijd, waarna de beste vier spelers deelnemen aan de halve finales om de twee finalisten te bepalen.

Joachim Gérard, aanvankelijk gekwalificeerd in het dubbelspel, zal alleen deelnemen aan het enkelspel.

Programma

  • Zaterdag 29/10 : Loting 
  • Zondag 30/10 : Groepsfase - Joachim Gérard vs Shingo Kunieda (4-6/6-2/7-6)
  • Dinsdag 01/11 : Groepsfase - Joachim Gérard vs Gustavo Fernandez (6-2/6-3)
  • Donderdag 03/11 : Groepsfase - Joachim Gérard vs Tom Egberink - (6-2/6-2)
  • Vrijdag 04/11 : Halve finales - Joachim Gérard vs Tokito Oda - vanaf 18:50 (centre court)
  • Zondag 06/11 : Finale