Masters dubbelspel : Gérard en Vandorpe tegen elkaar voor plaats in finale

Gepost op 23 Nov. 2019

Eén ding is zeker : een Belg speelt de finale van het dubbelspel op de Masters rolstoeltennis. Joachim Gérard, die een duo vormt met de Zweed Stefan Olsson, neemt het in de halve finales immers op tegen de 18-jarige Jef Vandorpe, die naast de Nederlander Ruben Spaargaren op de court komt.
In het enkelspel wacht Joachim Gérard een zware klepper om door te stoten naar de laatste 4.
 
 
De Masters rolstoeltennis vinden op dit moment plaats in Orlando (VS). Op dinsdag kennen we de winnaars in het enkel- en dubbelspel.
 
In het dubbelspel kon het duo Gérard/Olsson (dat dit jaar Wimbledon won) een perfect rapport voorleggen na de poulefase. In de andere van de twee poules versloegen Vandorpe en Spaargaren het Nederlandse duo Egberink-Scheffers, alvorens de duimen te moeten leggen voor de Spanjaarden Caverzaschi en de la Puente. Enkel een overwinning volstond tegen het Britse topduo Gordon Reid/Alfie Hewett, Paralympisch en vice-Paralympisch kampioen in het enkelspel. En Vandorpe en Spaargaren haalden het zowaar met 7-5, 6-1.
 
De halve finales staan vandaag op het programma. Onze landgenoten treffen elkaar in de 3e wedstrijd van de dag (start van de wedstrijden om 16:00 uur Belgische tijd).
 
 
Enkelspel : Joachim Gérard wil eerst Paralympisch kampioen kloppen
 
Uiteraard is het ook uitkijken naar de prestaties van Joachim Gérard in het enkelspel. Deze vinden op deze Masters gelijktijdig plaats met het dubbelspel. Na de Fransman Nicolas Peifer te hebben verslagen met 2-6, 6-0, 6-1, trok de Japanner Shingo Kunieda tegen onze landgenoot aan het langste eind na een gelijkopgaande wedstrijd : 2-6, 6-4, 6-3.
 
Gérard speelt, om 16:00 Belgische tijd, zijn laatste poulewedstrijd tegen de Britse Paralympische kampioen Gordon Reid. Bij winst is hij zeker van een plaats bij de de laatste 4.
 
De afgelopen 4 jaar was Joachim Gérard 3 maal eindwinnaar op de Masters (enkelspel).

Officiële website & livestream.