Marieke Vervoort pakt brons op 100m rolstoelsprint

Gepost op 17 Sep. 2016

Marieke Vervoort pakte brons op 100m rolstoelsprint in de klasse T52. "Ik ben heel blij met die plaats. Schitterend dat ik mijn carrière zo kan eindigen."

Marieke Vervoort pakte zonet brons op de 100m rolstoelsprint in de klasse T52. Vervoort kon even meegaan met haar concurrenten Michelle Stilwell (CAN) en Kerry Morgan (USA), maar moest uiteindelijk toch vrede nemen met de derde plaats. Onze landgenote reed haar beste tijd van het seizoen: 20.12. Stilwell won in een Paralympisch record: 19.42. Vervoort pakte zo haar tweede medaille op de Spelen nadat ze eerder vorige week zilver won op de 400m.

Marieke was uitzinning na haar race. "Ik heb een vreemd gevoel. Ik win mijn tweede medaille op de Spelen. Het ging erg hard voor mij, dus ik ben heel blij met het brons.  Het is schitterend dat ik mijn carrière zo kan eindigen, maar het is ook dubbel want dit was mijn laatste race in een rolstoel. Mijn geest wil doorgaan, maar voor mijn lichaam moet ik stoppen."

Marieke wil na haar carrière nog een bucket list afwerken. Leuke dingen doen en genieten van het leven, dat is nu haar missie. "Vanavond drink ik een goed glas champagne, mijn persoonlijke dafalgan. Ik wil aan indoor skydiving doen, dat lukt wonderwel goed voor mensen met verlamming. In die sport voel ik me zo vrij als een vogel."