Man-Kei To speelt zondag twee finales op EK G-badminton

Gepost op 19 Aug. 2023

Op het Europees kampioenschap G-badminton heeft Man-Kei To haar halve finale tegen de Oostenrijkse Henriett Koosz gewonnen in twee sets. Ook in het dubbelspel stoot ze door naar de finale. Op zondag gaat onze landgenote dus tweemaal knokken voor goud. “Ik voel me goed en ben geconcentreerd. Alles is mogelijk.”

Het parcours van Man-Kei To op de European Para Championships gaat voort, zowel in het enkelspel als het dubbelspel. Zaterdagochtend won ze makkelijk haar halve finale (21-3, 21-10) in het enkelspel in de categorie WH1 tegen de Oostenrijkse Henriett Koosz. “Alles is goed verlopen. Ik kreeg al snel grip op de partij en liet niet meer los. Ik ben enorm tevreden want tot hiertoe kende ik een mindere periode. Maar sinds de derde competitiedag vond ik het goede gevoel terug. Mijn slagen lopen goed en ik heb terug vertrouwen”, zegt Man-Kei To.

 In de finale komt ‘Kiki’ uit tegen de Zwitserse Cynthia Mathez, die ze goed kent. Ze won dit seizoen al meermaals van Mathez. “In een finale kan alles, maar ik heb vertrouwen en geef morgen het beste van mezelf.”

 In het dubbelspel kwalificeerde de speelster uit Nossegem zich samen met Nina Gorodetzky (Israël) eveneens voor de halve finales. Het Franse duo Maurel – Etvard-Glemp ging met 21-6, 21-6 voor de bijl.

 Zondag wachten dus twee finales op Man-Kei To. Kan ze twee keer goud scoren?