Man-Kei To, eerste geselecteerde atleet voor de Paralympische Spelen in Parijs

Gepost op 03 mei. 2024

Het is officieel: Paralympic Team Belgium kent zijn eerste atleet voor de Paralympische Spelen in Parijs. Deze week maakte de Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee (BPC) de selectie van G-badmintonspeelster Man-Kei To officieel.

De Europese kampioene van 2023 en bronzen medaillewinnares op het WK 2024, uit Ninove, die de 'Race to Paris'-kwalificatieperiode op plek twee afsloot in de klasse WH1, zal deze zomer in Parijs deelnemen aan het enkelspel voor vrouwen.

➡️ Bekijk het profiel van Man-Kei To op paralympic.be.

Voor Olek Kazimirowski, Managing Director van het BPC en Chef de Mission (delegatieleider) voor de Paralympische Spelen, is dit een nieuwe mijlpaal op weg naar de Spelen: "Deze eerste selectie is uiteraard een belangrijke stap richting de Paralympische Spelen in Parijs. Hiermee begint de samenstelling van het team dat ons land deze zomer in de Franse hoofdstad zal vertegenwoordigen. Met deze officiële selectie kunnen de atlete en haar omkadering zich in deze laatste rechte lijn 100% concentreren op hun voorbereiding, zodat ze alle kans heeft om haar doelstellingen te bereiken in Parijs.”

G-badminton werd in Tokio 2020 voor het eerst opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen. In Parijs gaan de G-badmintoncompetities door van donderdag 29 augustus t.e.m. maandag 2 september 2024 in de Arena Porte de la Chapelle.

Andere selectiebekendmakingen staan gepland in de komende weken.