Madeira: Dag 4, een beetje rust voor onze Belgische zwemmers

Gepost op 20 mei. 2021

Er stonden vandaag maar 2 wedstrijden op het programma van onze Belgische zwemmers op deze 4e competitiedag. Helaas konden noch Islam, noch Sam zich via de heats plaatsen voor de finales.

Woensdag 19 mei was de dag van de 100m vrije slag voor Islam Dokaev (Ligue Handisport Francophone) en Sam de Visser (Parantee-Psylos). Beiden startend in de 2e heat van hun categorie, mocht Islam (S8) als eerste het startblok af duiken. Met een tijd van 1:11.35 werd hij uiteindelijk 10e van alle deelnemers en kon zich met deze tijd helaas niet plaatsen voor de finale later op de dag.

Daarna was het de beurt aan Sam de Visser in zijn 100m vrije slag (S9). Heel teleurgesteld met zijn eigen resultaat, zwom hij naar een 16e tijd (1:01.60). « Ik had zoveel meer verwacht van deze wedstrijd en wou voor de eerste keer onder de minuut duiken. Helaas denk ik dat ik te snel gestart ben en ondanks dat ik de laatste 25m echt alles gegeven heb, is de tijd niet degene waarop ik gehoopt had. »

Onze 4 Belgische zwemmers hebben dus kunnen genieten van deze dag (of toch zeker in de namiddag) om hun batterijen terug op te laden. Ze kunnen het 2e deel van de wedstrijden dus volle goede moed en in goede vorm aanvatten.