Madeira: Dag 3

Gepost op 19 mei. 2021

4 Belgische zwemmers stonden vandaag op de startblokken op deze 3e dag van de Europese Kampioenschappen in Madeira.

Aymeric Parmentier (Ligue Handisport Francophone) mocht de spits afbijten tijdens de heats van de 100m schoolslag (S14). Zijn dag was meteen goed gestart met een 7e tijd van alle deelnemers, waarmee hij een finaleticket op zak had. Tevreden met zijn wedstrijd, had Aymeric maar één doel: « Tegenover de Russen te staan in de finale », volgens zijn coach.

Wat later mocht Sam De Visser (Parantee-Psylos) het bad induiken tijdens de 2e heat van de 100m vlinderslag (S9). Met een tijd van 1:05.86 werd Sam uiteindelijk 13e van alle deelnemers, helaas onvoldoende voor een plek in de finale. Islam Dokaev (Ligue Handsiport Francophone) tenslotte, mocht de voormiddag afsluiten tijdens de heats van dezelfde discipline (100m vlinderslag – S8). Hij finishte uiteindelijk 11e met een tijd van 11:22.49. « De 100m vlinderslag is een van de moeilijkste disciplines en vraagt veel training. Ik geef toe dat, met de moeilijke voorbereidingen, ik de voorkeur heb gegeven aan de andere zwemstijlen », legt Islam uit aan de journalisten van het IPC.

Vanaf de late namiddag was het dan tijd voor de finales van de dag. De 100m schoolslag (S14) was meteen de eerste finale op het programma. Aymeric stond dus zij aan zij met de Russen, in een finale die gedomineerd werd door twee Brazilianen. Met een tijd van 1:09.28 finisht Aymeric uiteindelijk 7e (5e Europeaan). Ook Islam kwam kort daarna in actie tijdens de rechtstreekse finale van de 100m schoolslag (SB7) en wordt 5e in een tijd van 1:46.76.

Jarno Thierens (Parantee-Psylos) was de laatste die vandaag in het bad mocht duiken. Hij wordt uiteindelijk 7e in de rechtstreekse finale van de 400m wisselslag (S10) in 4:34.24. Een chrono die hij zelf wat « tegenvallend » vond.

Aymeric en Jarno mogen vandaag (woensdag) genieten van een vrije dag, terwijl Islam en Sam deze ochtend allebei aan de start zullen staan van de heats 100m vrije slag (S8 en S9).

(c) IPC