Madeira 2020: Dag 6 met nog meer persoonlijke records

Gepost op 22 mei. 2021

In Madeira stonden deze vrijdag opnieuw 3 Belgische zwemmers aan de start van de finales in elk hun eigen afstand/stijl. Jarno Thierens maakte van de gelegenheid gebruik om op dezelfde dag tot tweemaal toe zijn eigen record scherper te stellen.

Tijdens de heats van de 100m rugslag (S9), kon Sam de Visser (Parantee-Psylos) beslag leggen op de 7e tijd van alle deelnemers (1:08.43) waardoor hij zijn ticket voor de finale beet had. Een chrono waar hij trouwens heel tevreden mee was: « De tijd waarmee ik mij voor deze Europese Kampioenschappen heb geplaatst was 1:12. Mijn doel was om hier onder de 1:10 te duiken en ik ben dus heel tevreden met mijn wedstrijd. »

Jarno Thierens (Parantee-Psylos) stond vervolgens aan de start van de 100m vrije slag (S10). Duidelijk in heel goede vorm sinds de start van deze kampioenschappen, kon hij aftikken met een 4e tijd in de heats en kon zich met een tijd van 56.05 verzekeren van een finaleplaats. « Ik ben echt heel tevreden. Die laatste 15 meter waren heel zwaar, maar ik wou gewoon alles geven », vertelt hij na afloop van de wedstrijd.

De avondsessies gingen van start met de rechtstreekse finale van de 200m wisselslag (SM8) voor onze landgenoot Islam Dokaev (Ligue Handisport Francophone). Met een tijd van 2:58.36 kon hij beslag leggen op de 5e plaats. Wat later was het weer de beurt aan Sam de Visser met zijn finale op de 100m rugslag (S9) waar hij zijn tijd van deze ochtend opnieuw kon verbeteren. Het resultaat, een 6e plaats met 1:07.45. We vermelden er graag bij dat deze jonge zwemmer, sinds de start van de Europese Kampioenschappen, al zijn persoonlijke records heeft verbroken op de disciplines waar hij aan de start stond.

Jarno Thierens tenslotte, was de laatste Belg in actie vandaag, tijdens zijn finale van de 100m vrije slag (S10). Hij kon zijn persoonlijk record van eerder op de dag nog eens met 2 tienden scherper stellen. Hij finisht uiteindelijk op een 7e plaats met 55.82 seconden. Missie geslaagd dus voor Jarno die hoopte om « een beetje intelligenter te zwemmen zodat hij nog beter kon doen in de finale. »

(c) IPC