Madeira – Dag 5: Eerste finale voor Sam de Visser

Gepost op 21 mei. 2021

4 van onze Belgen gingen van start deze voormiddag, maar enkel Sam de Visser kon een finaleticket grijpen met zijn 7e tijd in de heats.

Na een iets rustigere dag, of zelfs een rustdag voor onze Belgische zwemmers gisteren, waren ze allen terug van de partij in het Penteada Complex op donderdag 20 mei.

Sam de Visser (Parantee-Psylos) startte met de heats van de 400m vrije slag (S9). Met een 7e tijd (1:43.84) kon de jonge zwemmer zich plaatsen voor zijn eerste finale in Madeira. « Ik ging ervan uit dat ik zeker de mogelijkheden had om mij voor de finale te plaatsen, maar als je 9e eindigt ben je niet gekwalificeerd. Ik heb dus gevochten om zeker die 8e plaats te behalen, en dit heeft duidelijk geloond. De 400m vrije slag is mijn favoriete onderdeel en ik hoop mijn tijd verder te verbeteren in de finale. »

Jarno Thierens (Parantee -Psylos) ging erna van start in de 100m vlinderslag (S10). Met een 9e tijd in de heats (1:04.14), kwam hij helaas 3 seconden te kort voor een finale. Dit blijft echter een fantastische tijd, met een nieuw persoonlijk record, alsook een Belgisch record. Islam Dokaev (Ligue Handisport Francophone) werd 12e in zijn heats van de 50m vrije slag, terwijl Aymeric Parmentier (Ligue Handisport Francophone) helaas ook geen finaleticket kon grijpen met zijn 9e plaats (op amper 37 honderdsten van de 8e plaats) in de 200m wisselslag.

’s Avonds werd Sam de Visser 7e tijdens zijn finale van de 400m vrije slag, met een verbetering van 3 seconden t.o.v. zijn tijd eerder die dag in de heats (4:40.22).

(c) IPC