LIVIA DE CLERCQ EN JEAN-FRANÇOIS DEBERG, SCHITTERENDE PARALYMPISCHE AMBASSADEURS OP DE “CATWALK TO RIO”

Gepost op 11 Mar. 2016

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité organiseerde vorige donderdag een prestigieuze catwalk om de officiële tenue voor Rio 2016 voor te stellen. Zo’n 800-tal supporters van Team Belgium afkomstig uit Belgische bedrijven verzamelden in Tour & Taxis voor de Catwalk to Rio, een wervelend spektakteldiner met als kers op de taart een modedefilé door onze Belgische olympische en paralympische atleten.

Team Belgium week op 10 maart heel even af van de pure topsport. In Tour & Taxis ontpopten 14 topsporters zich tot heuse mannequins en stelden er de officiële kledij voor de Olympische & Paralympische Spelen voor. Onder hen, twee paralympische atleten : Livia De Clercq en Jean-François Deberg.

Team Belgium zal in Rio gekleed worden door de BOIC-fashionpartners Terre Bleue en Ambiorix voor officiële aangelegenheden en door Jako en Skechers in het olympisch dorp en tijdens het reizen. Samsonite zorgt voor de valiezen. Fedustria, de Belgische federatie van de textielindustrie, leverde stoffen aan Terre Bleue.

Best of Belgium

Het thema van de Catwalk to Rio was ‘Best of Belgium’. In elk aspect van dit spektakeldiner presenteerde het BOIC het beste wat ons land te bieden heeft.

De Fashion partners zullen de atleten van Team Belgium laten schitteren in Rio.

Dragone en choreograaf Marc Bogaerts hebben voor een wervelend spektakel gezorgd en een act gecreëerd waarbij sport en dans samensmolten.
De grafische toetsen werden ontworpen door Mr. Mong, de rijzende ster van de Belgische street-art.

Het menu, een streling voor de smaakpapillen, was van de hand van sterrenchef Yves Mattagne.
En tot slot sloot Netsky, één van onze muzikale exportproducten, de avond af op een muzikale noot.