Linda Le Bon en Ulla Gilot, 11e in de Slalom

Gepost op 12 Mar. 2022

Vandaag 12 maart was de slotdag voor de dames in het alpijns skiën. Linda Le Bon en Ulla Gilot eindigden 11e in de slalom. Veronika Aigner was opnieuw goed voor het goud, voor haar zus Barbara. De Slovaakse Rexova pakt brons.

Omdat regen en mist de eerste skiesters opwachtten aan de top van de slalompiste, werd gevreesd voor uitstel van de start. Tijdens de verkenning klaarde het echter op en werd het programma bevestigd.

Le Bon en Gillot startten als 14e op de piste van Yanqing. De eerste slalomrun werd een teleurstelling voor het te voorzichtige duo, dat tevreden moest zijn met de 13e plek.

« In de eerste run hadden we het echt moeilijk en maakten we veel fouten, » aldus Gillot. « In run twee hadden we niets meer te verliezen en ging het een pak beter. »

« Het tracé van de tweede run lag ons beter, » vulde Le Bon aan. « We skieden veel vlotter en eindigden daarmee op plaats 11, wat denk ik onze plaats is in deze discipline. »

Daarmee zitten deze Paralympische Spelen er op voor Linda Le Bon. Morgen 13 maart sluit Rémi Mazi de Spelen af voor ons land. Hij komt dan uit in de slalom bij de mannen. Ook de sluitingsceremonie vindt morgen plaats, in het Vogelnest in Peking (13:00 uur in België). Linda Le Bon en Ulla Giot zullen de Belgische vlag dragen tijdens dit slotmoment van de winterspelen van Peking 2022.