#LikeARedDevil : Paralympiërs als 1 Team achter de Rode Duivels

Gepost op 15 Jun. 2018

Om de Rode Duivels aan te moedigen voor hun WK-missie en om de #REDTOGETHER campagne van de voetbalbond extra te ondersteunen, spraken verschillende Paralympiërs vandaag Rode Duivels aan via sociale media. Door de kwaliteiten van de Duivels te vergelijken met die van zichzelf – #LikeARedDevil – onderstrepen ze hun vertrouwen in de Rode Duivels. 

Verschillende atleten van het Paralympic Team Belgium wilden de Rode Duivels succes wensen op het WK in Rusland. De Paralympiërs weten immers als geen ander dat de steun van supporters, familie en vrienden het verschil kan maken op het moment van de waarheid. Om zich als 1 team achter de Rode Duivels te scharen, bundelden ze de krachten voor een gemeenschappelijke aanpak.

Met de centrale boodschap #LikeARedDevil vergelijken de Paralympiërs zichzelf met een specifieke Rode Duivel, door op een vastberaden maar ludieke manier bepaalde kwaliteiten die ze gemeen hebben met deze Rode Duivel, in de verf te zetten. Zo geven de Paralympiërs aan dat ze rotsvast geloven in een succesvolle WK-deelname. Hoe kan het immers mislopen met zulke toppers in het team ?

De atleten van het Paralympic Team Belgium willen zo ook hun bijdrage leveren aan de #REDTOGETHER campagne van de voetbalbond. Ze twijfelden dan ook niet om hun supportersplunje aan te trekken om op de foto’s te gaan die deze voormiddag op Facebook en Twitter werden gepost.
 
Integratiebeleid en de groei van g-sport

De laatste jaren werd duidelijk hoe groot de impact is van de samenwerking tussen de Paralympische beweging en de reguliere sportfederaties. Steeds meer valide sportclubs openen hun deuren voor sporters met een handicap, doen de nodige aanpassingen aan hun infrastructuur, enz. Samen worden drempels verlaagd en wordt de toegang tot sport voor éénieder met een handicap mogelijk.

Net als vele andere sportfederaties hebben zo ook de voetbalbond en diens twee landelijke liga’s een belangrijke rol gespeeld in het promoten en ontwikkelen van het G-voetbal. Hen nu steunen bij hun belangrijkste doelstelling is dus meer dan logisch !