Laurens Devos is Paralympisch kampioen

Gepost op 12 Sep. 2016

Tafeltennisser Laurens Devos is Paralympisch kampioen tafeltennis in de klasse 9. 'Petit Vos' is de jongste tafeltenniskampioen in de geschiedenis van de Spelen en verloor geen enkele set op het toernooi. 

Het toptalent wint zijn finale in de klasse 9 tegen de Nederlander Gerben Last met 3-0 (11-8, 11-7 en 11-4). De Nederlander kon geen vuist maken tegen het verbazingwekkende spel van Laurens. De match duurde amper 18 minuten. Devos is een ijskonijn. En eentje van amper 16 jaar oud. Als een sneltrein en zonder een set te verliezen raasde hij door al zijn matchen op zijn eerste Paralympische Spelen. Geen enkele tegenstander kwam zelfs tot aan tien punten in een set. 

Na een mooie podiumceremonie en onder luid applaus van de Belgische delegatie deed Laurens Devos een ereronde. Rustig wandelde hij de mixed zone binnen. "Ik ben kei tevreden. Het is een onbeschrijfelijk gevoel. Nog nooit meegemaakt. Ik ben ook de talrijke supporters mega dankbaar." Laurens schudde een aantal keer met zijn gouden medaille. Die maakt een rammelend geluid. "Dat is voor de blinden, hé!"

Devos bezorgt ons land de tweede medaille op de Spelen in Rio. Maandag komt Florian Van Acker in actie om 16u (21u Belgische tijd). Hij speelt de finale in de klasse 11.