Laurens Devos Krijgt “Best Male Debut” Award Tijdens Galadiner IPC

Gepost op 07 Sep. 2017

Met de « Best Male Debut » award beloont het International Paralympic Committee (IPC) een Paralympisch atleet die bij zijn eerste deelname aan de Paralympische Spelen de pannen van het dak speelde.
 
‘Onze’ Laurens Devos, die tijdens de meest recente Paralympische Spelen in Rio op amper 16-jarige leeftijd de gouden plak veroverde in het tafeltennis (klasse 9, hemiplegie), werd dankzij dat huzarenstukje de jongste Paralympische tafeltenniskampioen in de geschiedenis. Hij verloor geen enkele set in het hele tornooi.
 
De award werd vandaag, precies een jaar na de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Rio, uitgereikt tijdens een galadiner in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten), waar deze week de 18e Algemene Vergaderingvan het International Paralympic Committee doorgaat.
 
De twee andere genomineerden voor deze trofee waren de Brit Alfie Hewett, zilveren medaillewinnaar in het enkel- en dubbelspel rolstoeltennis (hij schakelde Joachim Gérard uit in de halve finales), en de Nieuw-Zeelandse ‘blade runner’ Liam Malone, die goud haalde op de 200 en 400m, en het zilver veroverde op de 100m (klasse T43 – dubbele onderbeenamputatie).
 
De trofee voor beste vrouwelijke debuut ging naar Beatrice Vio. Een overzicht van de andere trofeeën die werden uitgereikt :Siamand Rahman (Best Male), Omara Durand (Best Female), Turkse vrouwelijke ploeg goalbal (Best Team).

Laurens Devos : "Deze Award betekent heel veel voor me, vooral omdat ik hem niet had verwacht. Ik ben zeer blij want denk dat elke atleet die voor het eerst deelneemt aan de Spelen hoopt op een dergelijke trofee.
Mijn coach Carlo [Agnello] heeft zo hard gewerkt voor mij, en dus ben ik vooral hem dankbaar. Hij nam me mee naar wedstrijden, analyseerde alle punten,... Hij wist waaraan ik moest werken, waardoor ik de sterke speler werd die ik nu ben."

 
Laurens Devos neemt op het eind van deze maand deel aan de Europese Kampioenschappen Para Table Tennis in het Sloveense Lasko, waar hij zijn titel van 2015 zal verdedigen. Lees meer.
 
De Algemene vergadering van het IPC zal morgen afgesloten worden met de verkiezingen van de nieuwe raad van bestuur, de nieuwe voorzitter en vice-voorzitter. BPC-voorzitter Anne d’Ieteren is één van de kandidaten voor een plekje als ‘Member at Large’ in de nieuwe Raad van Bestuur. Lees meer.