Laurens Devos door IPC genomineerd voor « Best Male Debut » award

Gepost op 04 Sep. 2017

Met de « Best Male Debut » award beloont het International Paralympic Committee een Paralympisch atleet die bij zijn eerste deelname aan de Paralympische Spelen de pannen van het dak speelde.

‘Onze’ Laurens Devos, die tijdens de meest recente Paralympische Spelen in Rio op amper 16-jarige leeftijd de gouden plak veroverde in het tafeltennis (klasse 9, hemiplegie), werd dankzij dat huzarenstukje de jongste Paralympische tafeltenniskampioen in de geschiedenis. Hij verloor geen enkele set in het hele tornooi.

De award zal op donderdag 7 september uitgereikt worden tijdens een galadiner in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten), waar deze week de 18e Algemene Vergadering van het International Paralympic Committee doorgaat (en een nieuwe voorzitter gekozen wordt – lees hier meer).

De twee andere genomineerden voor deze trofee zijn de Brit Alfie Hewett, zilveren medaillewinnaar in het enkel- en dubbelspel rolstoeltennis, en de Nieuw-Zeelandse ‘blade runner’ Liam Malon, die goud haalde op de 200 en 400m, en het zilver veroverde op de 100m (klasse T43 – dubbele onderbeenamputatie).

De andere trofeeën die die avond worden uitgereikt, zijn : Best Male, Best Female, Best Team en Best Female Debut.