Kris Bosmans wint in Oostende en is leider in de UCI Para-Cycling World Cup (klasse C3)

Gepost op 06 mei. 2018

Onze landgenoot Kris Bosmans pakte de overwinning in de wegrit op de UCI Para-Cycling World Cup in Oostende. Hij herhaalde zijn prestatie van in 2016 en bezorgde België de tweede medaille in deze wereldbeker.
 
De eerste wedstrijd in het UCI Para-Cycling World Cup-circuit wordt sinds donderdag gereden in Oostende. Tien Belgische toprenners met een handicap nemen er deel aan de tijdritten en de wegritten, elk in de volgens hun eigen handicap bepaalde klasse.
 
Na de zilveren medaille van Jean-François Deberg gisteren in de H3-wegrit, was het vandaag Kris Bosmans (klasse C3) die België nieuw eremetaal bezorgde. Bosmans reed de hele tijd attent vooraan bij de kop van de koers en was na een wedstrijd van 64 kilometer met veel wind duidelijk de beste in de sprint.
 
“Ik probeerde van in het begin aan te vallen met de Italiaan Anobile en de Engelsman Watson, maar met die wind was het erg moeilijk om met zo’n kleine groep voorop te blijven”, zei Kris Bosmans, die zichtbaar geëmotioneerd was. “Ik heb veel moeten geven, hard moeten werken, op twee ronden van het einde had ik zelfs krampen… Anobile lanceerde de sprint op 500 meter van de aankomst. Ik bleef tot 180 meter in zijn wiel en ging er dan over. Ik ben super tevreden met deze overwinning. Het is een speciale wedstrijd. Je krijgt niet op elke wedstrijd de kans om voor je familie en vrienden mee te doen voor winst. Hier kan ik ervan genieten samen met de supporters.”
 
Diederick Schelfhout stond ook aan de start van de C3-wedstrijd maar moest opgeven wegens knieproblemen.
 
De Belgische tandem met Griet Hoet (slechtziend) en haar gids Anneleen Monsieur beginnen hun wegwedstrijd om 15u. Het is de laatste medaillekans voor ons land.

De drie handbikers Jonas Van de Steene, Christophe Hindricq en Jean-François Deberg staan op de startlijst van de team relay deze avond, maar moeten verstek laten gaan. Joans Van de Steene is nog niet hersteld van ziekte (koorts).