Kris Bosmans is wereldkampioen, brons voor Louis Clincke

Gepost op 05 Aug. 2018

Op het wereldkampioenschap Para-Cycling in het Italiaanse Maniago kroonde Kris Bosmans zich tot wereldkampioen. “Ongelooflijk, wereldkampioen voor de tweede keer”.
In de klasse C3 was hij de sterkste in de sprint. Louis Clincke (C4) sprintte naar een bronzen medaille op zijn WK-debuut: “Dit durfde ik niet dromen.”

 
Met een machtige sprint is Kris Bosmans (Parantee-Psylos, klasse C3)) voor de tweede keer wereldkampioen op de weg geworden. Zeven jaar na zijn titel in Roskilde, was de sprinter uit Overijse opnieuw de sterkste. Kris kwam als tweede de laatste bocht uit in het wiel van de Italiaan Anobile en ging er makkelijk over met de streep in zicht. Kris kon het na aankomst amper geloven. “Ongelooflijk. Ik ben voor de tweede keer wereldkampioen”, aldus Kris. “De Rus sprong weg in de laatste kilometer maar Diederick (zijn ploegmaat Diederick Schelfhout, nvdr) reed het gat dicht. Op 500 meter nam Anobile als eerste de bocht met mij in het wiel. Hij viel stil en ik ging er vol over.”
 
Voor Louis Clincke (Parantee-Psylos, klasse C4) eindigt het WK als een sprookje. Vijf jaar na zijn zware revalidatie nam hij voor het eerst deel aan een wereldkampioenschap op de weg. Ook de C4-wedstrijd eindigde op een massasprint. Ploegmaat Patrick Muylaert loodste Louis naar de laatste kilometer. Clincke plaatste zich perfect in de groep en had nog over voor een sprint. Hij kwam als derde over de streep, goed voor brons. “Het is nog maar mijn tweede wedstrijd en die verliep erg nerveus. In de laatste kilometer had ik nog wat over en de mensen schreeuwden mij naar de streep.”
Louis Clincke had een zwaar verkeersongeval enkele jaren geleden. Na een zware revalidatie vond hij met Para-Cycling opnieuw een passie. “Je wil opnieuw iets bewijzen na je trauma en je leven opnieuw oppakken. We passen hier allemaal goed samen en doen wat we graag doen.”