Kris Bosmans sprint naar zilver op de Spelen

Gepost op 16 Sep. 2016

Kris Bosmans sprintte vrijdag naar zilver op de C3-wegrit. Hij heeft een dijk van een koers gereden. Kris raakte ingesloten voor de laatste bocht, maar sprintte van een verloren positie nog naar zilver. 

Wielrenner Kris Bosmans heeft in Pontal een schitterende koers gereden. In de C3-wegwedstrijd sloop hij mee met de juiste groep van zes. Bij het ingaan van de laatste ronde zat Kris nog steeds vooraan met vier mederenners: de Duitser Warias, de Italiaan Anobile, de Colombiaan Munoz en de Ier Clifford. In de laatste bocht raakte Kris ingesloten. Hij sprintte vanuit vierde positie toch nog naar zilver en strandde op een zucht van goud. De Duitser Warias wint, Anobile werd derde. Onze landgenoot Diederick Schelfhout moest na een val opgeven. 

"Ik ben ontgoocheld", was Kris zijn eerste reactie. "Ik wist dat ik niet op links moest zitten, maar toch deed ik het. Als een nieuweling liet ik mij wegdrummen." Even overheerste de ontgoocheling bij onze renner. Maar na de race sijpelde langzaam aan het besef door: zijn medaille op de Spelen is binnen. "Daarvoor ben ik naar hier gekomen, maar ik zat natuurlijk wel in een droomscenario voor goud", zegt Kris met een glimlach.

Kris heeft het na zijn overwinning op de World Cup in Oostende nu helemaal waargemaakt in Rio de Janeiro. Hij pakt paralympisch zilver. Het is voor België de tweede medaille van de dag, de zevende in totaal. 

Copyright foto's: BPC/Luc Dequick