Koninklijke audiëntie voor Linda Le Bon en Rémi Mazi

Gepost op 13 mei. 2022

Op vrijdag 13 mei werden de atleten en delegatieleden van de Paralympische Winterspelen in Peking ontvangen in het Kasteel te Laken. Aan de zijde van de atleten die deelnamen aan de Invictus Games, kregen ze de mogelijkheid hun ervaring te delen met het Koningspaar over hun recente prestaties.

De Paralympiërs Linda Le Bon en Rémi Mazi, de atleten die deelnamen aan de Invictus Games vorige maand en een deel van de omkadering werden uitgenodigd door het Koningspaar in het Kasteel van Laken deze vrijdag. Na de traditionele groepsfoto maakten de Koning en vervolgens de Koningin kennis met de atleten en delegatieleden van de Paralympische Spelen van Beijing 2022 die eveneens werden gefeliciteerd voor hun prestaties.

Voor beide atleten en de andere delegatieleden was de kennismaking en de mogelijkheid om enkele woorden uit te wisselen met het Koningspaar een hele eer. « Het was een voorrecht te worden erkend en gefeliciteerd door de Koning en de Koningin om ons land te hebben vertegenwoordigd op de Paralympische Spelen, het allerhoogste niveau ter wereld », gaf Rémi Mazi toe voor wie dit het eerste bezoek aan het Kasteel van Laken is. « We spraken over de reis, het verblijf ter plaatse en uiteraard ook over de wedstrijden en de herinneringen die ons altijd zullen bijblijven », voegde hij er nog toe.

Linda Le Bon bevestigde het goede gevoel dat door alle genodigden werd gedeeld: « Ik vind dit een mooie erkenning voor onze prestaties, het soort dingen dat ons aanmoedigt om te blijven trainen. Dit is belangrijk voor ons », vertelde Linda. « Daarenboven, ik heb de indruk dat Koningin Mathilde een klein zwak heeft voor Buddy, mijn blindengeleidehond », geeft ze lachend toe.

Dit zal in ieder geval een mooie herinnering blijven voor alle aanwezige delegatieleden die een prachtige namiddag hebben beleefd in het Kasteel van Laken.