Joachim Gerard strandt in finale ABN World Wheelchair Tennis Tournament

Gepost op 19 Feb. 2019

Op het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament wist Joachim Gérard door te stoten naar de finale. De eindwinst 6/3 -4/6-6/7 (5-7) in Amsterdam was voor de Fransman Stéphane Houdet (ITF 5) die voor het eerst in zijn carrière de trofee in de lucht mocht houden.

In de kwartfinale pakte Joachim de zege met 6/4-6/1 tegen thuisspeler Maikel Scheffers (ITF 10 – NED).

Met tegenstander Alfie Hewett zat er in de halve finale een moeilijke wedstrijd aan te komen. Toch bracht Joachim heel goed tennis op de baan, vergelijkbaar met het niveau dat hem de Masters-titel opleverde in 2018. 6/-3-6/4 winst tegen de Brit leverde hem voor de tweede keer in zijn carrière een finaleplaats op in Rotterdam. 

In die finale trof Joachim de ex-nummer 1 ter wereld, Stéphane Houdet (ITF 5). De eerste set ging met 6/3 zeer vlot naar Gérard. In set twee kwam hij 2-5 achter, maar wist terug te komen tot 4-5 en de ervaren Stéphane Houdet begon te twijfelen. Desondanks tankte de Fransman terug vertrouwen en kon de set winnend afsluiten. De derde set gaat de hele tijd gelijk op. De Fransman leidt eerst met 2-1, vervolgens met 4-3, maar Joachim kan de bordjes in evenwicht brengen: 4-4. Houdet pakt opnieuw de leiding met 5-4, maar op de eigen opslag komt de Belg meteen terug tot 5-5. Het lijkt een zinderend slot te gaan worden. Houdet komt op voorsprong met 6-5, maar Jo geeft zich niet gewonnen en vindt terug aansluiting: 6-6. De match vindt zijn ontknoping in de tie-break waar de Fransman met 7-5 de sterkste bleek. Stéphane Houdet wint uiteindelijk met 3/6-6/4-4/6 (7-5) in een uitputtende match van 2u12.

Tekst Ligue Handisport Francophone.