Joachim Gérard wint dubbelspel Wimbledon

Gepost op 15 Jul. 2019

Joachim Gerard (ITF 5) en Stefan Olsson (ITF 6 – SWE) hebben het dubbelspel van Wimbledon op hun naam geschreven. In de finale waren onze landgenoot en zijn Zweedse collega te sterk voor het Britse duo, bestaande uit Paralympisch kampioen Gordon Reid (ITF 8) en vice-Paralympisch kampioen Alfie Hewett (ITF 3).

In de halve finales had het duo reeds voor een huzarenstukje gezorgd door na 2:36 uur het duo Kunieda (ITF 1 – JAP) / Gustavo Fernandez (ITF 2 – ARG) op de knieën te krijgen. Het werd 6/3 – 5/7 – 7/6 (7/5).

In de finale wachtten de Britse titelverdedigers en drievoudig winnaars van Wimbeldon. Tot 4-4 trokken beide teams in de eerste set de eigen services naar zich toe, maar toe kwam de break voor het duo Gérard/Olsson, die set 1 met 6/4 wonnen. In de tweede set liep het team van Joachim Gérard snel uit tot 3/1 en nadien ook 4/2, alvorens het helemaal af te maken met een duidelijke 6/2.

Joachim Gérard was uiteraard tevreden : “Ik ben zeer gelukkig met deze titel. Ook al had ik liever eens in het enkelspel gewonnen, is het altijd een groot plezier om het dubbelspel te kunnen winnen met mijn collega Stefan Olsson. Ik ben dus dolblij. Ik hoop hier nu een vervolg aan te kunnen breien met nog meer titels, vooral in het enkelspel.”

Het is de vierde Grand Slamtitel in het dubbelspel voor de 30-jarige Joachim Gérard. Hij won in 2014 Roland Garros aan de zijde van Stéphane Houdet (FRA), en won ook tweemaal de Australian Open: éénmaal met Gordon Reid, en éénmaal met zijn huidige dubbelpartner Stefan Olsson.