Joachim Gérard wint Belgian Open 2022

Gepost op 01 Aug. 2022

De Belgian Open, een 1e categorie tornooi van de UNIQLO Wheelchair Tennis Tour, vond vorige week plaats in TC Géronsart in Jambes. Joachim Gérard wist voor de eerste keer het enkelspel te winnen. In de finale versloeg hij de Fransman Nicolas Peifer, met wie hij ook het dubbelspel won.

De Belgian Open is één van de belangrijkste tornooien van de UNIQLO Wheelchair Tennis Tour na de jaarlijkse 4 Grand Slams. Het tornooi werd in 1988 opgericht en vandaag brengt het de beste spelers ter wereld bijeen, te danken aan een organistie dat steeds professioneler wordt. Na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de pandemie, was 2022 de gelegenheid om opnieuw het rolstoeltennis naar België te brengen. Gezinnen en liefhebbers zakten af naar Namen en konden de sport gratis ontdekken en van het spektakel genieten. Het spreekt voor zich dat de overwinning van de nationale held in zijn thuisbasis heeft bijgedragen tot het succes van deze editie 2022!

Na een verstoorde eerste ronde wegens zoekgeraakt materiaal tussen de luchthavens van Zürich en Brussel, kon Joachim Gérard vervolgens genieten van een publiek dat in groten getale naar TC Géronsart was gekomen om zijn kampioen aan te moedigen.

De atleet uit Ukkel was erop gebrand om in zijn achtertuin te presteren en zijn missie was behoorlijk geslaagd na het tornooieinde. Met winst in het enkel- en dubbelspel kreeg Joachim Gérard, die zijn jongensdroom waarmaakte, de gelegenheid om zijn talrijke supporters te bedanken.

In het enkelspel won onze landgenoot van de Fransman Nicolas Peifer, met wie hij het dubbelspel samenspeelde. Een dag eerder versloeg het Belgisch-Franse duo Martin de la Puente (Argentinië) en Tokito Oda (Japan) in een gelijkopgaande partij in drie sets.

Foto: (c) Martine Salomon