Joachim Gérard strandt in halve finales Masters rolstoeltennis

Gepost op 05 Nov. 2022

Na 2 uur en 8 minuten strijden strandde Joachim Gérard in de halve finales van de Masters rolstoeltennis in Oss (Nederland). Hij verloor met 3/6 – 7/5 – 4/6 tegen de 16-jarige Japanner Tokito Oda.

Joachim (ITF 10) was initieel eerste reserve en plaatste zich wel rechtstreeks voor het dubbelspel, maar hij werd last-minute opgeroepen voor het enkelspel omdat een speler moest afhaken. Vanuit poule B vocht Joachim zich op briljante wijze een weg naar de halve finales. Hij versloeg onder meer de Japanner Shingo Kunieda (ITF2), daarna de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF 3) 6/2 – 6/3 en uiteindelijk moest ook de Nederlander Tom Egberink (ITF 7) 6/2 – 6/2 eraan geloven.
 
In de halve finales stond de Belg tegenover de jonge beloftevolle Tokito Oda (ITF 5), die tweede eindigde in een poule met de Britse nummer één Alfie Hewett. 
Joachim speelde een sterke wedstrijd, maar verloor met 3/6 – 7/ 5 -4/6. Jo zal dit jaar niet zijn vijfde titel op de Masters kunnen binnenhalen.

« Ik ben teleurgesteld », gaf Joachim Gérard toe na zijn verlies. « Er waren mogelijkheden, maar vandaag speelde ik niet op mijn beste niveau. Ik serveerde goed, maar er zat te veel afval in mijn spel. Ik was te passief en heb mijn tegenstander het spel laten domineren. Zo maakte hij het verschil. Het is een speler die je onder druk moet zetten. Uiteindelijk blijft de eindbalans positief. Normaal zou ik niet aan de Masters meedoen in het enkelspel, maar ik geraakte met drie goede matchen tot in de halve finales. Ik trek lessen uit wat goed en slecht was en ga me voorbereiden op het seizoen in 2023 ».

Op 12 en 13 november speelt Joachim (Ligue Handisport Francophone) nog het Belgisch kampionschap rolstoeltennis bij sportclub Forest Wheels (G-sport Vlaanderen) in Sint-Katelijne-Waver.

Raadpleeg hier alle resultaten van de Masters.