Joachim Gérard pakt brons in rolstoeltennis

Gepost op 16 Sep. 2016

Joachim Gérard heeft een bronzen medaille behaald op de Paralympische Spelen in Rio De Janeiro. 

Nadat hij werd uitgeschakeld tegen de Brit Hewett (ITF-12) moest Joachim Gérard het op vrijdag opnemen tegen het nummer een van de wereld: Stéphane Houdet uit Frankrijk. Ze vochten om de derde plaats.

In zijn laatste wedstrijd op het Paralympisch toernooi heeft Joachim Gérard (2e op de ITF-ranking) gewonnen van de Fransman Houdet, het nummer één van de wereld. Met een score van 4-6 2-6 bezorgde hij België de allereerste tennismedaille bij de mannen op de Spelen. Ook op de Olympische Spelen is dit ongezien.

De wedstrijd begon al enigszins moeilijk voor de speler uit Limelette. De Fransman kwam 4-2 voor, maar Joachim keerde terug tot 4-6. In de tweede set probeerde onze landgenoot weg te sluipen en dat lukte. Vanaf dan wou Joachim enkel nog omhoog kijken en hij speelde zijn tegenstander uit met knappe bewegingen. Uiteindelijk won hij ook de tweede set met 2-6. Vier jaar na zijn kwartfinale op de Spelen wint Gérard nu het brons op de Paralympische. 

Bij het verlaten van de bank werd duidelijk hoe blij Joachim Gérard daarmee was. "Ik heb altijd gezegd dat ik voor een medaille naar Rio wou komen. Nu bewees ik dat het niet om te lachten was. Het is al de achtste medaille voor ons land, maar ik hoop dat het daarmee niet ophoudt. Ik gaf niet toe aan de druk."