Joachim Gérard actief in het enkel- en dubbelspel op de Masters in Barcelona

Gepost op 25 Oct. 2023

Van 30 oktober t.e.m. 5 november vinden in Barcelona (Spanje) de Wheelchair Tennis Masters in het enkelspel en dubbelspel plaats. Onze landgenoot Joachim Gérard wist zich voor beide competities te kwalificeren. Hij zal samen met de Nederlander Maikel Scheffers deelnemen aan het dubbelspel.

Dit jaar gaan de Wheelchair Tennis Masters voor het eerst in hun geschiedenis door in Spanje, op de Emilio Sanchez Academy in Barcelona. Joachim Gérard, momenteel 5e op de wereldranglijst, heeft zich opnieuw gekwalificeerd voor de Masters, waaraan de beste spelers ter wereld deelnemen.

De Belg is viervoudig eindwinnaar in het enkelspel en gaat op zoek naar een vijfde trofee na zijn laatste eindwinst in 2019. "Mijn doel is natuurlijk om te winnen en terug te komen met de trofee," gaf hij toe nadat hij zich een paar dagen geleden voor de 15e keer tot Belgisch kampioen kroonde. "Maar ik ben natuurlijk niet de enige die wil winnen en er zullen sterke spelers aan de andere kant van het net staan", glimlachte hij, met de Japanner Tokito Oda, titelverdediger en huidig nummer 1 van de wereld, in het achterhoofd.

Joachim Gérard, die in 2014 ook de dubbeltitel won met de Fransman Stéphane Houdet, wordt dit jaar vergezeld door de Nederlander Maikel Scheffers. Samen zullen ze proberen het duo Fernandez - de la Puente te onttronen, dat vorig jaar in Oss (Nederland) de finale won.

Programma & resultaten

De finales gaan door op zaterdag 4 november (dubbelspel) en zondag 5 november (enkelspel). Het volledige programma en de uitslagen zijn te raadplegen op de website van de Internationale Tennisfederatie.

  Enkelspel (Groep A):

  • Joachim Gérard (BEL) vs Martin de la Puente (ESP) : 6/4 - 2/6 - 2/6 (L)
  • Joachim Gérard (BEL) vs Takuya Miki (JPN) : 6/1 - 6/4 (W)
  • Joachim Gérard (BEL) vs Tokito Oda (JPN) : 3/6 - 3/6 (L)

Dubbelspel:

Groep B

  • Joachim Gérard (BEL) & Maikel Scheffers (NED) vs Takuya Miki (JPN) & Tokito Oda (JPN) : 5/7 - 6/3 - 11/9 (W)
  • Joachim Gérard (BEL) & Maikel Scheffers (NED) vs Martin de la Puente (ESP) & Gustavo Fernandez (ARG) : 3/6 - 1/6 (L)
  • Joachim Gérard (BEL) & Maikel Scheffers (NED) vs Casey Ratzlaff (USA) & Daniel Rodrigues (BRA) : 7/6 - 6/1 (W)

Halve finale

  • Joachim Gérard (BEL) & Maikel Scheffers (NED) vs Alfie Hewett (GBR) & Gordon Reid (GBR) : 2/6 - 1/6 (L)