Jef Vandorpe en Ruben Spaargaren staan in de halve finales van de Doubles Masters

Gepost op 04 Nov. 2021

Door de afwezigheid van Joachim Gérard, die nog steeds herstellende is, is Jef Vandorpe de enige aanwezige Belg in Orlando deze week, waar de Masters rolstoeltennis plaatsvinden. Gekwalificeerd voor het dubbelspel, speelt Jef aan de zijde van de Nederlander Ruben Spaargaren, net zoals in 2019.

Ingedeeld in poule B, samen met Stéphane Houdet (FRA)/Nicolas Peifer (FRA), De la Puente (ESP)/Fernandez (ARG) en tenslotte Bailey (GBR)/Oda (JPN), is het doel van Jef en Ruben om bij de eerste twee te eindigen om op die manier door te stoten naar de halve finales.

Na een eerste overwinning, door een walk-over, tegen het Argentijns-Spaanse duo, zorgde een overwinning in hun tweede wedstrijd, tegen het duo Bailey/Oda, er meteen voor dat hun plaats in de volgende ronde veiliggesteld was. Met een mooie score van 6/4-6/1 was de missie voor Jef en Ruben volbracht.  

De laatste poulewedstrijd tegen het Franse duo zou meteen ook de eerste plaats van poule B bepalen. Nadat ze heel goed standhielden tijdens de eerste set, in dewelke Vandorpe/Spaargaren een tiebreak uit de wacht konden slepen, moesten ze zich helaas in de tweede set gewonnen geven tegen het duo Houdet/Peiffer, die duidelijk sterker waren. Het werd uiteindelijk 6/7-1/6-0, synoniem voor de tweede plaats en kwalificatie voor de halve finale.

Een halve finale tegen het Britse duo Gordon Reid/Alfie Hewett

Vandaag, donderdag 4 november, zullen Jef en Ruben het in hun halve finale opnemen tegen het Britse duo Alfie Hewett en Gordon Reid op Centre Court (4e wedstrijd). De Britten zijn het huidige nummer 1 op de wereldranglijst in het dubbelspel en hebben dit jaar alle 4 de grandslamtornooien gewonnen.

Praktische info en resultaten kan je raadplegen via de officiële website.

Update: Na een gelijkopgaande eerste set waarin Jef en Ruben hun tegenstanders vasthielden, verloren ze helaas de tiebreak (6/7) en de tweede set met 3/6. Herbeleef de wedstrijd hieronder vanaf 7:24:00.

Ook opmerkelijk is de leuke verrassing van de organisatoren voor Joachim Gérard:

Get well soon Jo !