IPC maakt programma van Parijs 2024 bekend

Gepost op 25 Jan. 2019

Het International Paralympic Committee (IPC) maakte zopas de sporten bekend die op het programma van de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs zullen staan. De 22 sporten blijven dezelfde als die op de Spelen van Tokio in 2020.

Het sportief programma voor Parijs 2024 werd zonet meegedeeld door de Raad van Bestuur van het IPC die zich verzamelden in Londen.

De 22 sporten die in Parijs aan bod komen zijn: atletiek, boogschieten, badminton, 5-a-side voetbal, boccia, kajak, wielrennen, paardrijden, goalbal, judo, gewichtheffen, zeilen, schietsport, zitvolleybal, zwemmen, tafeltennis, taekwondo, triathlon, rolstoelbasketbal, rolstoelschermen,  rolstoelrugby, rolstoeltennis.

“Ik wens de 22 sporten te feliciteren. Zij zullen een attractief programma vormen in Parijs 2024.” verklaarde IPC-voorzitter Andrew Parsons. 

7-a-side voetbal of CP football, aanwezig op de Spelen van Rio in 2016, zal na Tokyo wederom niet op het Paralympisch programma staan in Parijs. In de eindfase van de selectie werd de sport uiteindelijk niet opgenomen. Andere kandidaten, zoals rolstoeldansen, vielen af in een vroegere fase.