IPC – CEO Xavier Gonzalez verlaat het Comité na 17 jaar

Gepost op 29 Mar. 2019

Het managementteam van het International Paralympic Committee is in volle beweging. De Catalaan Xavier Gonzalez kondigde recent aan dat hij zijn functie als CEO neerlegt. Hij startte zijn carrière bij het Comité in 2002 en werd CEO in 2004.

Het IPC prees de 59-jarige Catalaan voor zijn belangrijke bijdrage aan de Beweging. “Er zijn weinig woorden voor om te beschrijven welke impact Xavier Gonzalez had op het IPC en de Paralympische beweging. Onder zijn leiding is het IPC, dat ooit begon als een startup, uitgegroeid tot een belangrijke en gewaardeerde sportorganisatie. De raad van bestuur van het IPC zal hem steeds erkentelijk zijn voor zijn bijdrage aan de Beweging” verklaarde IPC-voorzitter Andrew Parsons.

Mike Peter wordt aangesteld tot CEO ad interim ter vervanging van Xavier Gonzalez.

Xavier Gonzalez: "Het was absoluut een voorrecht om de afgelopen 17 jaar een bijdrage te mogen leveren aan het IPC, de Paralympische Beweging en de atleten. Deze rol was niet enkel een job, maar ook een passie. (…) Als we naar de evolutie van de paralympische sport terugkijken, is de groei en de wereldwijde erkenning onvoorstelbaar. (….) Ik hield me voor mijn functie neer te leggen in 2021. Na gesprekken met de raad van bestuur en wetende dat ik min of meer verwezenlijkt heb wat ik wou met de organisatie, ben ik er evenwel van overtuigd dat het een goed moment is voor een management-wissel."

Het IPC ondergaat momenteel een grondige transformatie en zal binnenkort zijn nieuwe beleidsplan voor 2019-2022 voorstellen.