Herentandem Milan Thomas/Jonas Goeman pakt zilver in de EK-wegrit

Gepost op 28 mei. 2022

Op de UEC Paracyling European Championships, het EK G-wielrennen dat momenteel plaatsvindt in Oostenrijk, veroverde de herentandem Milan Thomas/Jonas Goeman vandaag de zilveren plak in de wegrit. 

Paralympic Team Belgium blijft scoren op het EK G-wielrennen in Oostenrijk. De tandem Milan Thomas/Jonas Goeman moest in Gaspolshofen enkel het Nederlandse duo Tristan Bangma/Patrick Bos voorlaten en pakt de vice-Europese titel mee naar huis. 

De Lage Landen trokken kort na de start meteen in de aanval en bouwden ronde na ronde hun voorsprong op het peloton uit. Met een voorsprong van 6 minuten gingen beide tandems de laatste van 10 ronden in. Daarin had het Belgische duo geen antwoord op een aanval van Bangma/Bos, dat onze landgenoten alsnog op een half minuutje zette en als eerste over de finish kwam.

Milan Thomas (Brakel) : “We waren verrast dat we meteen zo’n afstand konden nemen en reden heel goed samen met het Nederlandse duo. De mannen waren wel echt sterk, het was afzien. Maar toch is het geweldig dat we de vice-Europese titel kunnen binnenhalen. Zeker na de teleurstelling van gisteren, waar we op 1 seconde van het podium eindigden in de tijdrit, voelt dit ongelooflijk.”

Piloot Jonas Goeman trad Milan bij : “Zalig gewoon… Het was het beste scenario dat we ons konden inbeelden. De tweede plek was het hoogst haalbare, we moeten daar echt wel tevreden mee zijn.”

Bij de vrouwen eindigde de tandem Griet Hoet/Anneleen Monsieur, gisteren nog goed voor brons in de tijdrit, naast het podium. De medailles waren voor Groot-Brittannië, Ierland en Polen. De Belgen eindigden op plaats vier.

Bij de fietsers, tot slot, eindigde Nils Verschaeren (klasse C5) uit Heist-op-den-Berg op de 10e plaats.
Louis Clincke (klasse C4) uit Kaprijke was betrokken bij een valpartij en moest opgeven.  

Ewoud Vromant haakte kort voor het EK af wegens ziekte. 

Morgen staan de wegritten voor Tim Celen (T2) en Maxime Hordies (H1) nog op het programma. 

Het programma, resultaten en livestream van de renners van Paralympic Team Belgium kan je volgen via deze webpagina