Handbikers worden achtste in teamaflossing op openingsdag WK

Gepost op 11 Sep. 2019

De kop is eraf op het wereldkampioenschap Para-cycling in Emmen (Nederland). Op woensdag werden de Belgische handbikers – in grauw Hollands weer - achtste in de team relay.

De team relay of teamaflossing gaat als volgt: elk land vaardigt drie renners af, die elk om beurt een ronde op de omloop rijden, in totaal rijdt elke renner drie ronden en het land dat na negen ronden als eerste over de finish komt, wint.

Jean-François Deberg (H3) beet de spits af voor ons de Belgen, vervolgens kwam Christophe Hindricq (H2) die op zijn beurt de fakkel doorgaf aan Jonas Van de Steene (H4).

De Italianen maakten het verschil na vier ronden. Daarachter vochten Spanje, Duitsland en de Verenigde Staten voor de andere medailles. De Belgen raakten vanaf de zesde ronde achterop en konden niet meer meestrijden voor eremetaal. Ons land eindigde finaal op de achtste plaats.

De Italiaanse ex-Formule 1 piloot Alessandro Zanardi kwam na dik 21 minuten als eerste over de meet, gevolgd door de Verenigde Staten. Spanje werd derde, maar kreeg een tijdstraf waardoor het brons uiteindelijk naar Duitsland ging.

Morgen komen de tweewielers en tandems in actie in de individuele tijdritten. Raadpleeg hier het programma.