Handbikers openen WK met tijdrit in druilerig weer

Gepost op 03 Aug. 2018

Op de eerste dag van het wereldkampioenschap Para-Cycling in het Italiaanse Maniago kwamen de handbikers in actie in de tijdrit. Deberg, Hindricq en Hordies moesten starten in de regen.

Jean-François Deberg (klasse H3) opende het WK voor de Belgen en was een van de medaillekanshebbers in de klasse H3. De Belg reed zijn ronde van 13,6 kilometer in 21:58.10 en eindigde daarmee echter op een tiende plaats. Zelf vond hij niet meteen een verklaring. “Meteen na de wedstrijd was ik teleurgesteld, want ik ben niet voor een tiende plaats naar hier gekomen”, begint Deberg. “Maar ik zie dat ik op 38 seconden zit van het podium, wat bij ons eigenlijk niet zoveel is. Alles ligt op een zakdoek en dus valt het nog mee. Misschien heb ik te weinig risico’s genomen of was de wind ook variabel, want de wattages waren goed. De wegrit zal een totaal andere wedstrijd worden.”

De tweede handbiker die aan de start stond was Christophe Hindricq (klasse H2). Christophe reed een goede wedstrijd, maar vloog op een rondpunt uit de bocht. Gelukkig kwam hij er met enkele schrammen van af. “Ik moest even wachten tot iemand me kon recht helpen”, zei hij nadien. Hindricq eindigde zevende in 29:35.41.

Maxime Hordies (klasse H1) was toe aan zijn eerste WK-ervaring en deed het uitstekend! De handbiker uit Overijse reed naar een achtste plaats in 37:09.63. Dat is een serieuze opsteker voor de nog maar 22-jarige ex-gymnast. Hij was terecht dolblij na aankomst.