G-wielrennen – Milan Thomas beklimt 51 keer de Muur

Gepost op 13 mei. 2020

De slechtziende renner Milan Thomas ging afgelopen week een fietsuitdaging aan. En wat voor één: zo vaak mogelijk de Muur van Geraardsbergen oprijden. Een straffe ‘Muurchallenge’ die enkele weken geleden startte bij Remco Evenepoel.

In wedstrijden van het para-cycling komt de slechtziende g-wielrenner Milan Thomas aan de start op een tandem, die hij deelt met een valide piloot (Bert Scheirlinckx). Maar door de maatregelen inzake social distancing kan het duo momenteel niet samen trainen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Milan Thomas op zoek ging naar een uitdaging. Dankzij een minutieuze voorbereiding fietste Milan Thomas afgelopen vrijdag liefst 51 keer de Muur van Geraardsbergen op. Tijdens deze tocht kon hij rekenen op de hulp van zijn vader en broer, die als begeleiders volgden (met een elektrische fiets). 

De Muur van Geraardsbergen is met zijn befaamde, maar gevreesde kasseien een monument in de wielerwereld.

De para-wielrenner koos voor een ronde van iets meer dan 3km en legde dus in totaal 161,1km af. Hiervoor zat hij 8 uur, 12 minuten en 34 seconden in het zadel. Hij stopte enkel een 15-tal minuten om iets te eten vanop zijn fiets.

Enkele weken geleden reed toprenner Remco Evenepoel nog 50 keer de Muur op. Hij opteerde voor een iets langere ronde, waardoor hij uitkwam op een totale kilometerafstand van 216km.