Exact één jaar voor de Spelen van Tokyo – Bericht van de Belgische paralympische atleten (video)

Gepost op 25 Aug. 2020

In het licht van de COVID-19-pandemie hebben het organisatiecomité et het International Paralympic Committee beslist om de Paralympische Spelen van Tokyo uit te stellen. Deze zullen dus over exact één jaar, op 24 augustus 2021, in de Japanse hoofdstad van start gaan. De internationale Paralympische beweging en Paralympic Team Belgium grijpen de gelegenheid aan om een boodschap over te brengen.

 

Morgen hadden in Tokyo de Paralympische Spelen moeten beginnen. “De paralympische atleten hadden zich ijverig voorbereid en waren klaar om grootse prestaties neer te zetten”, aldus Anne d’Ieteren, voorzitster van het Belgian Paralympic Committee. “Dit doel stond echt centraal in hun leven. Het uitstel kwam dus als een harde klap aan, ook al was het de beste beslissing. Maar veerkracht en aanpassingsvermogen zitten in het DNA van onze beweging én van onze atleten. Onze motivatie blijft dus intact en is er zelfs sterker op geworden. Voor de tweede maal de ‘1 Year to Go’ vieren maakt uiteraard een speciaal gevoel los, maar we blijven vol vertrouwen en vastberaden uitkijken naar Tokyo. De Spelen worden ongetwijfeld een weergaloos, gigantisch en historisch feest voor de Paralympische beweging en voor Paralympic Team Belgium.
 
Acht Belgische g-sporters delen deze gemoedstoestand in een uniek filmpje:

Internationale campagne en documentaire op Netflix

De volledige Paralympische beweging viert op dit moment de ‘1 Year to Go’ tot de Spelen van Tokyo. In dit kader heeft het International Paralympic Committee deze namiddag een internationale campagne gelanceerd om de paralympische atleten overal ter wereld in de bloemetjes te zetten. Ontdek het campagnefilmpje, dat de title Wait for the greats draagt:

Op woensdag 26 augustus komt Rising Phoenix uit op Netflix. Deze documentaire rond de geschiedenis van de Paralympische Spelen wordt nu al beschouwd als één van de belangrijkste films aller tijden in het (paralympische) sportcircuit. Rising Phoenix zal wereldwijd ongetwijfeld een radicale verandering van de perceptie rond g-sport en handicap bewerkstelligen. Bekijk de teaser:

Ook de title track doet het beste vermoeden: