Eurostar Group vervoert atleten van Paralympic Team Belgium naar Parijs

Gepost op 03 Jul. 2023

“Taking the teams to victory” - Eurostar Group heeft een overeenkomst ondertekend met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en het Belgian Paralympic Committee. Eurostar Group wordt de officiële spoorvervoerder voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024. 

"De Eurostar Group is klaar om onze klanten te verwelkomen op deze onvergetelijke momenten in Parijs in 2024. De Olympische en Paralympische Spelen hebben de ambitie om de meest milieuvriendelijke te zijn, dus we zijn zeer verheugd om Team Belgium en Paralympic Team Belgium te ondersteunen, door hen de meest duurzame reis mogelijk aan te bieden tussen Brussel en Parijs. Wij allen bij Eurostar Group zijn trots om de delegaties naar de overwinning te brengen". Het vervoeren van zowel de Olympische als de Paralympische delegatie met onze treinen, moedigt ons aan om het beste van onszelf te geven," zegt Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar Group.

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: Het BOIC is zeer verheugd dat het Eurostar officieel mag verwelkomen als partner van Team Belgium. Met dit engagement krijgt het BOIC en Team Belgium er een sterke transportpartner bij. De atleten van Team Belgium zullen optimaal kunnen profiteren van de dagelijkse rechtstreekse treinreizen tussen Brussel en Parijs. Behalve het comfort, de flexibiliteit en de uitstekende dienstverlening die Eurostar steeds biedt, kadert deze samenwerking ook in de inspanningen van beide organisaties om onze ecologische voetafdruk te verminderen door voornamelijk met de trein te reizen. Ik heet Eurostar Group dan ook van harte welkom en kijk uit naar een succesvolle samenwerking!”  

Olek Kazimirowski, Managing Director van het Belgian Paralympic Committee: "Het is met veel plezier dat we vandaag onze krachten bundelen met Eurostar Group, we hebben met Eurostar Group een uitgelezen partner hebben gevonden om de Paralympische delegatie naar Parijs te vervoeren. Dit is een unieke troef die onze landgenoten zeker zal overtuigen om de Paralympische Spelen van dichtbij mee te maken."

Eurostar Group wil de ruggengraat worden van duurzaam transport in Europa en is er trots op Team Belgium & Paralympic Team Belgium te steunen in het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Eurostar was de officiële vervoerder voor Franse en Belgische atleten tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Londen in 2012. Voor Parijs 2024 zal het ook Britse en Nederlandse Olympische en Paralympische atleten naar Parijs vervoeren.