EPYG – Mooie prestaties van drie jonge Belgen

Gepost op 16 Oct. 2017

Kylian Lusiau, Simon Clinquart en Matthieu Gallemaers namen deel aan de European Para Youth Games van 9 tot 15 oktober in de Italiaanse regio Liguria.

In klasse 8 (hemiplegie) kwam de jonge Kylian Lusiau (17 jaar) aan de start van verschillende zwemproeven. Op de 100m vrije slag, 100m rug, 100m vlinder en 200m wisselslag sneuvelden al zijn persoonlijke records. Een flinke vooruitgang en hij ziet zo zijn inspanningen van de afgelopen maanden beloond worden.

Atleet Simon Clinquart (16 jaar) nam deel aan het kogelstoten en speerwerpen (klasse F46, armamputatie). Na een genezen blessure was het vooral belangrijk competitieritme op te doen. Zijn speer vloog 30m74 ver en zo sleepte hij met deze worp een gouden medaille in de wacht voor België. Tijdens het kogelstoten kwam Simon Clinquart met 9m60 nog dicht in de buurt van zijn persoonlijk record. Hij pakte een bronzen medaillle.

Mathieu Gallemaers (15 jaar, visuele beperking) werd als enige geklasseerd in zijn gewichtsklasse -50kg en trad bijgevolg aan bij de deelnemers van -60kg. Hij verloor zijn vier kampen. Het opnemen tegen deze imposantere judoka’s was uiteraard een loodzware opgave voor de jongeling uit Strombeek Bever.

Dit kampioenschap bood een ideale ervaring voor de drie jonge atleten.