ELÉONOR EN CHLOÉ SANA ONTVANGEN PREMIE voor hun bronzen medaille

Gepost op 27 Apr. 2018

Eléonor Sana en Chloé Sana ontvingen gisteren hun premie voor hun bronzen medaille op de Paralympische Winterspelen van Pyeongchang 2018. Een beloning die mogelijk wordt gemaakt dankzij het Fonds Baillet Latour, partner van het Belgian Paralympic Committee. De Brabantse zussen kregen elk een cheque ter waarde van € 6.000, uit handen van Alain De Waele, Secretaris-Generaal van het Fonds Baillet Latour, in aanwezigheid van Anne d’Ieteren en Marc Vergauwen, Voorzitter en Secretaris-Generaal van het BPC.

Een maand geleden kwam de Belgische delegatie terug uit PyeongChang, Zuid-Korea, met de allereerste Paralympische medaille behaald door een vrouwelijke atleet. Eléonor Sana, een slechtziende atlete gegidst door haar zus Chloé, veroverde brons in de afdaling, een onderdeel van het alpijns skiën.

Het Belgian Paralympic Committee was zeer trots om een beloning uit te reiken voor deze uitzonderlijke prestatie. De overhandiging van de premie vond plaats na de Algemene Vergadering van het Belgian Paralympic Committee.

Anne d'Ieteren : “Ik wil in het bijzonder het Fonds Baillet Latour bedanken, dat met zijn jaarlijkse financiële steun cruciaal is voor ons budget waardoor we dergelijke medaillepremies kunnen uitreiken. Het doet me veel plezier die premie te overhandigen, en dat voor een historische medaille. Want met de zusjes Sana veroverde ons land immers de allereerste vrouwelijke medaille voor België in de geschiedenis van de Paralympische Winterspelen."

Ter herinnering, het Fonds Baillet Latour financiert eveneens de premies van de Belgische olympische atleten die een medaille behalen op de Spelen. De premies, uitgereikt aan de Paralympische atleten, bedragen € 25.000, 15.000 en 10.000 voor respectievelijk een gouden, zilveren en bronzen plak. Voor een teamsport wordt 10% per atleet toegevoegd en wordt het bedrag dan verdeeld onder de atleten. Beide zussen zullen dus elk € 6.000 ontvangen. De coach van de Sana zusjes, Stéfan Sazio, ontvangt eveneens een premie van 10% van het initiële bedrag, wat dus € 1.000 bedraagt.