EK Tafeltennis - Geen kwartfinales voor Despineux, Loicq en Ledoux

Gepost op 29 Sep. 2017

Op het Europees kampioenschap tafeltennis in het Sloveense Lasko konden Ben Despineux, Mathieu Loicq en Marc Ledoux zich niet plaatsen voor de kwartfinales. Hun tegenstanders in de achtste finales waren een klasse te sterk.

Ben Despineux was de eerste die in actie kwam in de klasse 7. Hij begon goed aan zijn wedstrijd tegen de Zweed Westerberg en leidde al vrij snel met 1-0. Maar daarna nam Westerberg over en deelde hij de lakens uit. Het ging vrij snel en Despineux verloor zijn partij met 1-3. Hij reageerde teleurgesteld na zijn wedstrijd. “Ik heb te veel zijn spel gespeeld en niet dat van mij, jammer.” Ben gaat morgen zijn landgenoten Van Acker en Devos aanmoedigen tijdens hun kwartfinales en kijkt vooral ook uit naar het team event, dat zondag begint. Hij speelt daarin samen met Laurens Devos.

In de klasse 8 kwamen Mathieu Loicq en Marc Ledoux op het zelfde moment in actie. Loicq nam het op tegen de Brit Wilson, maar kon het tempo niet volgen. Onze landgenoot heeft last van een rugblessure en was minder mobiel bij de hardere slagen. “Ik heb last van de rugspier, dat blokkeert me wat bij de draaibewegingen”, zei Loicq nadien. “Maar Wilson speelde echt sterk, hij was goed.”

Marc Ledoux speelde een sterke match tegen de Pool Marcin Skrzynecki, maar verloor uiteindelijk met 1-3. Ook hij haalt de kwartfinales niet. “Ik ben toch teleurgesteld, want ik had een goede loting. Deze wedstrijd was zeker haalbaar en in de kwartfinales zou ik ook mijn kansen krijgen”, begon Ledoux. “Skrynecki is een goede speler, ik ken hem goed. Maar in deze wedstrijd speelde hij het ook psychologisch erg hard en soms op het randje.”

Marc Ledoux komt later nog in actie samen met Mathieu Loicq in het team event.