EK tafeltennis – Twee Belgische teams overleven groepsfase

Gepost op 02 Oct. 2017

Op het Europees kampioenschap in Lasko is het de beurt aan de teamcompetities. Het duo Devos-Despineux (klasse 9) plaatste zich voor de halve finale en heeft alvast de zekerheid van een medaille. Het team Loicq-Ledoux (klasse 9) stoot door naar de kwartfinale, na een overwinning en een nederlaag in de poule.

Het tweetal Nardello-Marotte (klasse 3, rolstoel) kon zich niet plaatsen in de groepsfase. Zowel gisteren tegen de Zweden Ohgren en Sjoqvist, als vandaag tegen de Polen Czerwinski en Nalepka werd er verloren met 0-2.

Gisteren begonnen de Belgen Ben Despineux en Laurens Devos zeer sterk aan hun competitie in klasse 9. Het duo won het dubbelspel tegen de Israëliërs Gordon-Shur met 3-2. Nadien klaarde Devos de klus door zijn enkelmatch te winnen met 3-0. Ze namen ook de maat van de Finnen Mettinen en Lallo door tweemaal 3-0 te winnen in het enkel- en dubbelspel. Hun eerste plaats in de groepsfase levert een ticket op voor de halve finale die dinsdag 3 oktober om 12u30 afgewerkt wordt. De Belgische prestatie is opvallend, omdat Ben Despineux individueel speelt in klasse 7, een klasse met zwaardere handicaps.

In klasse 8 waren de Oekraïners Didukh-Mai (respectievelijk nummer 1 en 8 van de wereld) te sterk voor Marc Ledoux en Mathieu Loicq. De dubbel en het enkelspel werden verloren. Tegen de Nederlanders Montanus-Van Amerongen konden de Belgen de situatie rechttrekken door te winnen met 2-1. Hun kwartfinale volgt morgen om 10u. 

U kan de wedstrijd hier live volgen.