EK Para-equestrian : België op een 7e plaats in het landenklassement

Gepost op 22 Aug. 2017

De tweede dag van het EK para-equestrian, dat plaatsvindt tot en met morgen in Göteborg in Zweden, stonden de team tests op het programma. Michèle Geoge werd derde in graad V. Met een totaalscore van 209.728% eindigde België op een zevende plaats in het landenklassement. 

Michèle George moest als eerste aan de slag vandaag. Met Fusion Old, zette de ruitster uit Amougies een zeer mooie prestatie neer, ze verzekerde zich van de derde plaats in graad V met 70.232%.

Barbara Minneci ging vervolgens van start met Stuart in graad III. Gisteren nog 9e tijdens de Individual Test, eindigde ze vandaag 8e met 64.588%.

Vandaag bewees Manon Claeys opnieuw, nadat ze gisteren een medaille behaalde in de Individual Test, dat ze haar plaats in de Belgische delegatie verdient. In de Team Test behaalde ze een score van 70.425, goed voor een vijfde plaats. Het is haar eerste deelname aan een competitie van dit niveau.

Eveline Van Looveren sloot voor de Belgen de dag af met een degelijke zesde plaats, 69.071%.

België behaalde dus in totaal een score van 209.728% (som van de drie beste resultaten), waardoor België op een 7e plaats staat in het landenklassement. Met een verschil dat kleiner is dan 1 procent tussen plaats 5,6 en 7, is deze score dus bemoedigend voor de vier Belgen, allen in Göteborg met een nieuw, jong paard. Ze hopen de paarden op hun beste niveau te krijgen voor Tokyo 2020.

Het laatste nummer van dit EK, de freestyle test, vindt morgen plaats voor Manon Claeys en Michèle George.