EK para-atletiek: bronzen medaille voor Léa Bayekula op de 100m.

Gepost op 02 Jun. 2021

Léa Bayekula behaalt op deze eerste dag van het Europees Kampioenschap in Bydgoszcz (Polen) een zeer knappe 3e plaats op de 100 m met een tijd van 17.46 seconden. Het is de eerste medaille voor Paralympic Team Belgium op dit EK.

De Brusselse atlete van de Ligue Handisport Francophone had tijdens de Grand Prix in Nottwill (Zwitserland) al bewezen dat ze in topvorm was. Uitkomend in baan nummer 7, profiteerde zij van deze Europese kampioenschappen om haar goede vooruitgang te bevestigen door de bronzen medaille te winnen in de categorie T54. Dit is ook haar eerste medaille in een internationale topwedstrijd.

"Ik ben heel blij om te zien dat het werk loont, ik keek uit naar dit moment. Ik had als doel een podiumplaats te halen en het is me gelukt. Het was een moeilijke race, maar ik hield vol tot het einde”, legt Léa uit.

De race werd gewonnen door de Turkse Zubeyde Supurgeci in 16.83 (championship record), terwijl de Duitse Merle Marie Menje als tweede over de streep kwam.

Eerder op de dag eindigde Matthias Boonen (T13) als 7e op de 5000m in 18:11.52. Helaas raakte Matthias halverwege de race geblesseerd en kon hij niet op 100% van zijn vermogen finishen.