Een nieuwe naam voor onze nationale voetbalploeg 5-a-side: de Belgian Blind Devils

Gepost op 28 Oct. 2016

Na de recente erkenning van de KBVB* heeft de mannelijke voetbalploeg 5-a-side besloten zich in een nieuw jasje te steken en dit door zich voor te stellen onder een nieuwe naam: de Belgian Blind Devils.
Onze ploeg 5-a-side kiest voor een bijnaam die perfect past bij zijn identiteit en de typische kenmerken binnen zijn sport.
 
De Belgian Blind Devils aanvaarden, net als de Deaf Devils of de Homeless Devils, hun eigenschappen in het Belgisch voetballandschap en dit moet een sterkere kans op herkenning geven bij het grote publiek.
Ter herinnering, de 5-a-side voetbal is een variant van het voetbal bestemd voor personen met een visuele handicap.

Twee vriendschappelijke wedstrijden dit weekend tegen Duitsland

De Belgian Blind Devils gaan meteen over tot actie en dit met als tegenstander Duitsland. Ze treffen mekaar tweemaal tijdens een vriendschappelijke match, namelijk op zaterdag (15u) en op zondag (10u) in Loverval. Deze Europese voetbalnatie van 5-a-side is zeer sterk en zal een goede test zijn voor onze spelers. Sinds enkele jaren maakt de ploeg een flinke evolutie mee en blijft zichzelf doelstellingen opleggen. Na een eerste sterke deelname aan het Europees Kampioenschap in 2015 mikken de Belgian Blind Devils op een top 4 tijdens Euro 2017, wat een kwalificatie oplevert voor de Wereldbeker 2018. Maar de coach Michel Bertinchamps (die staflid was van de Rode Duivels voor het Wereldkampioenschap van 2002) blikt vooral al vooruit naar Euro 2019 waar een plaats in de finale tot de mogelijkheden behoort én een ticket ligt voor de Paralympische Spelen van Tokio 2020. Mogelijk kan deze nieuwe identiteit een volgende stap betekenen om hun verdere ambities waar te maken.
 
 
*Koninklijke Belgische Voetbalbond