Drie “Para Snow Sports” nu onder de bevoegdheid van de FIS

Gepost op 22 Jul. 2022

G-alpineskiën, G-langlaufen en G-snowboarden voor atleten met een fysieke en visuele beperking, voorheen onder het beheer van het International Paralympic Committee, maken vanaf heden deel uit van de Fédération Internationale de Ski et Snowboard (FIS).

Enkele weken geleden werd de overdracht van het beheer van de 3 “Para Snow Sports” unaniem goedgekeurd door het Bestuursorgaan van het IPC, nadat een paar dagen eerder 94% van de leden van de FIS reeds aangegeven hadden voorstander te zijn van het project.

Sinds 13 juli werden de drie “Para Snow Sports” geïntegreerd binnen de valide federatie, een overdracht die wordt toegejuicht door Andrew Parsons, voorzitter van het IPC: « Dit project goedgekeurd zien worden met een verpletterende meerderheid door de federaties die lid zijn van de FIS, benadrukt de wens van de FIS om de “Para Snow Sports”, die ze nu in hun beheer hebben, verder te ontwikkelen en de kans te geven om te groeien ».

« Tijdens de Algemene Vergadering van het IPC in 2021, hebben de leden het IPC sterk aangemoedigd om tegen 2026 afstand te doen van de rol als internationale federatie voor de 10 sporten die zij momenteel nog onder hun hoede hebben. Deze drie sneeuwsporten zijn dus de eerste sporten die zich afscheiden van het IPC, samen met biatlon, maar ook de andere 6 sporten liggen op schema », vervolgde hij.

Johan Eliasch, voorzitter van de FIS, voegde hieraan toe: « De FIS wenst een moderne, diversiteitsvriendelijke en inclusieve organisatie te zijn. Bijgevolg waren wij verheugd over de zeer goede onderhandelingen met het IPC en zijn we er uiteindelijk in geslaagd om de drie sneeuwsporten en de atleten te verwelkomen in de FIS-familie ».

Lees het volledige persbericht op de officiële website van het IPC :