Devos en Van Acker in halve finales en zeker van medaille

Gepost op 19 Oct. 2018

Op het wereldkampioenschap Para table tennis in Celje (Slovenië) hebben Florian Van Acker en Laurens Devos zich geplaatst voor de halve finales. Zij verzekeren Paralympic Team Belgium daarmee van twee nieuwe medailles, want er wordt geen kleine finale om het brons gespeeld op dit WK. 

Laurens Devos (klasse 5, ITTF 1) moest daarvoor voorbij de Oekraïner Kats (ITFF 13). Hij kende weinig problemen met het spel van zijn opponent en ging vlot naar een 3-0 zege. In de halve finale komt hij uit tegen de Japanner Iwabuchi. “Ik heb er nog nooit tegen verloren, maar dat wil niet zeggen dat ik hem nu ga onderschatten”, aldus Devos na de match.

Voor Florian Van Acker (klasse 11, ITTF 1) kende de kwartfinale een gelijkaardig verloop. De Duitser Hartig (ITTF 21) had geen antwoord op de snelle ballen van de Paralympisch kampioen: 3-0 stond het voor onze landgenoot in een mum van tijd. Morgen komt Van Acker uit tegen Samuel Von Einem, die hij versloeg in de finale op de Paralympische Spelen in Rio. “Sindsdien heb ik hem niet meer gezien, ik kijk ernaar uit maar het wordt een pak moeilijker. Ik wil goud winnen.

Bart Brands (klasse 5, ITTF 17) en Marc Ledoux (klasse 8, ITTF 16) speelden beiden een geweldige achtste finale. Brands zijn match tegen de Turk Caliskan (ITTF 13) was een thriller maar draaide uit in zijn voordeel: 3-2 en geplaatst voor de kwartfinale. Daarin kon Bart geen vuist maken tegen de Noor Urhaug, de nummer twee van de wereld. Ledoux won zijn achtste finale vlot tegen Csejtey (ITTF 13) met 3-0. Hij miste de halve finale op een haar. In de vijfde set van de kwartfinales trok de Oekraïner Ivan Mai aan het langste eind (2-3).

Paralympic Team Belgium is zeker van twee nieuwe medailles, want er wordt niet gespeeld voor de derde plaats. Brons hebben ze zeker, maar zowel Laurens als Florian gaan voor meer.

De uitslagen en het programma van de Belgen vind je op onze website.