Devos en Van Acker bereiken halve finales, medaille is zeker

Gepost op 27 Aug. 2021

De tafeltennissers Laurens Devos (klasse 9) en Florian Van Acker (klasse 11) stoten door naar halve finales op de Spelen in Tokyo. Daarmee zijn ze zeker van een medaille, want beide verliezers daarvan ontvangen brons. Ze komen zaterdag in actie.

Na twee vlotte overwinningen in de poulewedstrijden (zonder setverlies) stond Laurens Devos tegenover de Nigeriaan Tajudeen Agunbiade in de kwartfinale van het paralympisch tafeltennistoernooi (klasse 9). De eerste set verliep erg gesloten en Laurens moest zelfs twee setballen redden. Bij zijn eerste mogelijkheid om zelf de set binnen te rijven, twijfelde Laurens niet: 13-11. De tweede kende een gelijkaardig verloop, maar nu was het de tegenstander die vier setballen redde. De vijfde was wel de goede: 13-11. In de laatste set kwam Laurens helemaal onder stoom. Hij domineerde de Nigeriaan en werkte het bij zijn eerste setbal meteen af: 11-5. Devos verloor nog altijd geen set op een paralympisch toernooi. 

Laurens: “Ik had in het begin van de wedstrijd wat problemen met de opslag van de tegenstander. Gelukkig ben ik daar rustig onder gebleven en heb ik mij aangepast aan zijn spel.”

Florian Van Acker kwam uit tegen de Koreaan Chang Chi Kim in zijn kwartfinale. De eerste set was erg spannend, maar ging naar Florian met 13-11, waarna de Langemarkenaar vlot set twee binnen haalde (11-5). In de derde set knokte de Koreaan zich terug in de wedstrijd (8-11), maar Florian toonde dat hij een vechter is en trok in de vierde set de match naar zich toe (11-4). Met een 3-1 overwinning is ook hij zeker van de halve finale.

Florian was tevreden over zijn match. “Ik ben blij dat ik deze match gewonnen heb, want dat is een sterke tegenstander. Maar mijn doel is goud behalen, dus daar ga ik volledig voor.”

Door de kwalificatie voor de halve finales zijn beiden al zeker van een medaille. Er bestaat geen twijfel over dat Laurens en Florian heel graag hun titel willen verdedigen en dus morgen vol aan de bak gaan in de halve finales. Als ze die winnen, dan speelt Laurens Devos later op die dag de finale, Florian op zondag.