De medailles voor de Spelen van Beijing 2022 zijn onthuld!

Gepost op 27 Oct. 2021

De medailles voor de Olympische en Paralympische winterspelen luisteren naar de vredige naam « Tong Xin ».

26 oktober was de symbolische datum waarop we ons exact 100 dagen voor de start van de Olympische Spelen van Peking bevonden. Voor de organisatie de ideale gelegenheid om de medailles te onthullen dewelke de Olympische en Paralympische atleten zullen trachten te winnen tijdens de winterspelen van Beijing 2022 .

Het design van de Olympische en Paralympische medaille lijkt heel sterk op elkaar en zijn geïnspireerd op een traditioneel Chinees juweel, « Bi » genaamd, een dubbele schijf van jade (edelsteen) met een cirkelvormige opening in het midden. Jade wordt in de Chinese cultuur beschouwd als en gelukbrengend juweel van onschatbare waarde. De medaille vertegenwoordigt de eer en de tomeloze inspanningen die de atleten leveren om deze te bemachtigen.

Op elke zijde bevinden zich 5 concentrische cirkels die in de Chinese filosofie symbool staan voor de harmonie tussen de hemel, de aarde en de mens. De medailles worden « Tong Xin » genoemd, als teken van de eenheid tussen deze verschillende elementen. De Paralympische agitos werden op de voorzijde gegraveerd, net als de woorden « Beijing 2022 Paralympic Winter Games », die ook op de buitenste cirkel in braille terug te vinden zijn. Op de achterzijde staat het embleem van de Spelen, alsook de naam van het evenement in Chinese tekens.

Wij wensen alle atleten het allerbeste toe in hun strijd om een medaille in één van de 6 disciplines die op het programma staan van de Paralympische Spelen van Peking van 4 tot 13 maart 2022.