De Belgische delegatie voor de Paralympische Spelen van Peking

Gepost op 25 Feb. 2022

De delegatie van Paralympic Team Belgium dat zaterdag afreist naar de Paralympische winterspelen van Peking is nu officieel gekend ! Linda Le Bon en Rémi Mazi zijn de twee atleten die van 4 tot 13 maart onze driekleur zullen vertegenwoordigen in China. Beiden komen uit in het para-alpineskiën.

Net als in PyeongChang vier jaar terug zullen twee Belgische skiërs ons land vertegenwoordigen op de pistes van de winterspelen. Linda Le Bon en Rémi Mazi, beiden aangesloten bij de Ligue Handisport Francophone, zullen van 4 tot 13 maart in actie komen in de zone Yanqing.

Linda Le Bon (klasse B2, visuele beperking), geboren in Wilrijk maar wonende in Oostenrijk, zal aan de start komen van de vijf disciplines in het para-alpineskiën. Ze zal dit doen met Ulla Gilot als voorskiester *. Ulla Gilot is de dochter van Linda en is eveneens skiester op topsportniveau.

Aarlenaar Rémi Mazi (klasse LW6/8-2, aangeboren afwijking aan de linker onderarm) zal op zijn beurt deelnemen aan de technische proeven in het skiën – de slalom en de reuzenslalom – in de categorie staande mannen (men’s standing).

Beide atleten maken hun debuut op de Spelen.

Volgens delegatieleider Olek Kazimirowski vormen de Paralympische Spelen een echte levensmissie voor de atleten : « Zowel Rémi als Linda toonden de afgelopen maanden nog een mooie progressie. We verwachten dit dan ook bevestigd te zien in Peking en hopen dat beiden op hun best zullen zijn. Linda mikt in de snelheidsproeven (afdaling en Super-G) op een plaatsje tussen de besten in haar categorie, en wij steunen haar in deze ambitie. Remi wil verder bouwen op zijn resultaten van het afgelopen WK, zijn persoonlijke records breken en de grens van 160 punten bereiken. »

Programma van de Belgen in Peking :

04/03 : Openingsceremonie

05/03 : Afdaling mannen en vrouwen (Linda Le Bon en gids Ulla Gilot)

06/03 : Super-G mannen en vrouwen (Linda Le Bon en gids Ulla Gilot)

08/03 : Super combiné mannen en vrouwen (Linda Le Bon en gids Ulla Gilot)

10/03 : Reuzenslalom mannen (Rémi Mazi)

11/03 : Reuzenslalom vrouwen (Linda Le Bon en gids Ulla Gilot)

12/03 : Slalom mannen (Rémi Mazi)

13/03 : Slalom vrouwen (Linda Le Bon en gids Ulla Gilot) & Sluitingsceremonie

De 11 leden van de delegatie vliegen deze zaterdag 26 februari vanuit Charles de Gaulle (Parijs) naar Peking. De aankomst is voorzien in de ochtend van 27 februari (lokale tijd).

*Pierre Couquelet, aanvankelijk geselecteerd als gids/voorskiër van Linda, zal de reis naar Peking niet maken. Ulla Gilot, reservegids binnen de delegatie, vervangt hem en zal Linda vergezellen in de verschillende disciplines waarvoor ze geselecteerd is.