De « Phryges », de mascottes van Parijs 2024

Gepost op 15 Nov. 2022

Parijs 2024 heeft de mascottes voor de Olympische en Paralympische Spelen onthuld. Geïnspireerd op de frygische muts, zeer typerend voor de Franse geschiedenis, zijn de « Phryges » identiek voor de twee Bewegingen, op één detail na, want de Paralympische mascotte draagt een blade aan het rechterbeen.

Het Organisatiecomité voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 zorgt opnieuw voor een kentering in de geschiedenis van beide Bewegingen. De twee ambassadrices van De Spelen in Parijs verschijnen namelijk samen en zijn daarenboven identiek, of toch bijna. De « Phryges », geïnspireerd op de frygische muts, symbool van de vrijheid, vertegenwoordigen de Franse identiteit, waarden en ziel.

Met hun sportschoenen aan, zijn de Olympische en Paralympische « Phryges » de leiders van het volk met een duidelijke missie: Het voortouw nemen in een nieuwe revolutie middels sport. Dit om de wereld in beweging te krijgen in aanloop naar de Spelen maar eveneens erna.

Door voor een zichtbare beperking te kiezen bij de Paralympische mascotte, wil Parijs 2024 personen met een beperking in de schijnwerpers plaatsen en de waarden van inclusie uitdragen die de Paralympische Spelen en sport in het algemeen uitdragen.

Maak kennis met de Phryges en hun details op de website van Parijs 2024: