Dag 8 - Zwemmen

Gepost op 14 Sep. 2016

Michelle Franssen behaalde woensdag een zesde plaats op de 100m schoolslag in de klasse S14. Ze deed dat in een nieuw persoonlijk record: 1.22.73.

Met de zesde tijd in de heats plaatste zwemster Michelle Franssen zich voor de finales van de 100m schoolslag. Ze zwom rustig naar 1:23.17. Michelle zwemt in de klasse S14 voor sporters met een verstandelijke handicap. 

Haar finale viel zoals gewoonlijk tijdens de avondsessie en voor een vol, kolkend Aquatics Stadium. Het dak ging eraf toen de naam van de Braziliaanse in haar reeks werd afgeroepen. Michelle bleef goed gefocust en zwom een erg sterke race. Ze ging goed mee in de eerste vijftig meter en in de tweede helft hield ze mooi stand. "Nu heb ik wel het gevoel dat ik heb doorgezwommen", zei ze na de wedstrijd. "Ik heb de finale gehaald en ben kalm gebleven. Nu ervaar ik dit als een leuke sfeer."

Michelle Franssen is in topvorm op de Paralympische Spelen. Ze zwom eerder al de finale van de 100m vrije slag en werd daar zevende. Nu behaalde ze dus een zesde plaats en op 17 september zwemt ze nog de 200m individuele wisselslag, haar beste nummer. Wat verwacht ze daar? "Een finale moet er opnieuw inzitten. Ik ga er het beste proberen uithalen." 

 

Copyright foto's: BPC - Luc Dequick