Dag 8 - Wielrennen (tijdrit)

Gepost op 14 Sep. 2016

De wielrenners moesten woensdag vol aan de bak op de tijdrit in Pontal. In de H2-klasse behaalde Christophe Hindricq een vijfde plaats. Jean-François Deberg (H3) werd zevende en Jonas Van de Steene (H4) kwam uit op plaats tien. 

Jonas was de eerste Belg die in actie kwam. Hij begon erg goed, maar viel ook snel terug. Hij had het moeilijk met de vele wind. "Het was erg lastig", zei hij na zijn tijdrit. "Tiende op twaalf deelnemers, dat is een teleurstelling voor mij. Ik eindig op bijna drie minuten. Nochtans haalde ik mooie wattages. Maar de anderen deden duidelijk nog beter." De Pool Wilk pakte het goud. Voor Jonas wacht er nog de wegrit op donderdag en de team relay op vrijdag. 

Vervolgens was het de beurt aan Jean-François Deberg. Hij kwam van start in de klasse H3 en behaalde een goed resultaat. Deberg werd zevende op dertien deelnemers in een tijd van 30:53.57. De Italiaan Podesta had 2:33 minuten voorsprong op François Deberg. 

Tot slot kwam ook Christophe Hindricq in actie tijdens de ochtendsessie. Hij zorgde voor het beste resultaat bij de Belgen op deze wielerdag. De 20 kilometer legde hij af in 36min30. Mazone (ITA) won.

In de namiddag was het eest de beurt aan Diederick Schelfhout. In de C3-klasse werd hij voorlaatste (tijd: 43:53.07) met een achterstand van 5:28 op de beresterke winnaar Clifford. "Ik voel mij elke dag beter", zei Diederick. "Ik miste de opbouw en kan niet toveren, maar voel mij wel sterker worden. Op de wegrit vind ik hier een parcours op mijn maat. We moeten proberen om de hardrijders te neutraliseren."

Griet Hoet (B) en Anneleen Monsieur, het tandemduo in het Belgisch team, kwam als 15e binnen op 17 deelnemers. "Dat is niet goed genoeg", besloot Griet. Anneleen had het naar eigen zeggen moeilijk met de bochten. "De schrik na onze val op de piste vorige week zat er nog in." De dames betwisten later deze week ook de loodzware wegrit. 

Afsluiten deden we met de youngster in de wielergroep: Tim Celen. De T2-renner voelt zich in zijn element in Rio en reed zijn tijdrit in 27:03.03. Dat was goed voor de tiende tijd. De Duitser Dust had als winnaar 4 minuten en 6 seconden voorsprong. Tim was wel tevreden. "Dit is voor mij een heel mooie ervaring. Ik ben blij dat ik alsnog naar Rio mocht afzakken, ook al was de voorbereiding niet ideaal. Hier kan ik enorm veel leren met oog op Tokio. Daar wil ik medoen voor goud."

Copyright foto's: BPC/Luc Dequick