Dag 5 - Zwemmen

Gepost op 11 Sep. 2016

Sven Decaesstecker (SM10) en Michelle Franssen (S14) zwommen zondag beiden een finale op de Paralympische Spelen.

Sven en Michelle kwalificeerden zich voor de finales in hun slag tijdens de ochtensessie. Voor Sven liep het goed op de 200m wisselslag. Hij zwom een tijd van 2:16.16 en tikte als vierde aan in zijn heat. Uiteindelijk gaat hij door met de achtste tijd. Hij zwom zijn beste tijd ooit in een ochtendsessie. Michelle Franssen wist zich 's morgens ook te plaatsen voor de finale op de 200m vrije slag. Haar tijd, 2:20.52, was de zesde tijd van het pak. Voor Yannick Vandeput zijn de Paralympische Spelen afgelopen. Hij kon zich niet plaatsen voor de finale van de 200m vrije slag en was ontgoocheld met zijn tijd 2:08.14. Dat is vier seconden boven zijn eigen besstijd. 

Michelle Franssen kwam als eerste in actie op de finale 200m vrije slag in de klasse S14, voor zwemmers met een verstandelijke handicap. De zwemster uit Overpelt hield gemengde gevoelens over aan haar finale. "Als je uit het zwembad komt en je bent niet moe, dan heb je misschien niet hard genoeg gezwommen", zegt ze. Michelle had het zichtbaar moeilijk na haar ochtendsessie en kon haar tranen niet bedwingen. Het Aquatics Stadium was overweldigend. Maar na de avondsessie voelde ze zich een pak beter. "Van onze sportpsychologe Els Snauwaert kreeg ik wat tips om mij te kalmeren, dus ging het nu veel beter." De zwemster komt nog in actie op de 100m schoolslag en de 200m individuele wisselslag. Ze hoopt er nog een finale te halen. 

Ook op zijn vierde Paralympische Spelen haalde Sven Decaesstecker al minstens een finale en hij was gebrand op een goede prestatie. Sven zwom naar een zevende positie. Hij eindigde achtste in 2:16.94. "Ik hoopte af te sluiten met een besstijd, maar dat is niet geluk. Toch ben ik tevreden. Ik was een pak meer ontspannen dan in Londen."

Sven zwemt ook de 400m vrije slag. Een finale wordt moeilijk, ook al vindt hij het een fijne afstand. "We zien wel."